+420 606 221 716          huruspreklad@gmail.com

    Mnozí z nás si na ruský jazyk ještě pamatují. Není to zase až tak dávno, kdy byla ruština na školách povinná a přestože pak nastal jakýsi útlum, dnes je ruština znovu v kurzu a opět není ničím zvláštním najít ji mezi školními předměty.

    Ruský jazyk se stal světovým jazykem ještě v XX. století, kdy rusky mluvilo přibližně 150 milionů lidí. To bylo ještě začátkem XX. století, kdy existovala Ruská říše. Během následujících asi 90 let se počet těch, kteří mluvili rusky zvýšil až na 350 milionů, přičemž 286 milionů z nich žilo v SSSR, kde byla ruština povinná.

    Po rozpadu SSSR nastal trošku útlum a hlavní místo probrala především angličtina, ale i němčina a na ruštinu se jaksi pozapomnělo. Podle statistik z roku 2005 se počet rusky mluvících snížil na celém světě na 278 milionů lidí, což však stále není málo.

    Od tehdy se však situace zase změnila a lidé se prostě začali k ruštině z různých důvodů vracet. A v roce 2013 se dokonce ruský jazyk dostal na 2. místo v používání na internetu.

    Dnes už určitě nikdo nepochybuje o tom, že ruština je zpět a podařilo se jí obhájit si své místo jednoho ze světových jazyků.

    Rusko je velká země, která má obrovský potenciál a mnozí, především obchodníci, si to i uvědomují, proto i přes různé sankce, které jsou vůči Rusku zavedeny, obchodují s ruským trhem, s ruskými firmami a podnikateli i nadále.

    Každý podnikatel ví, že být podnikatelem neznamená pracovat jen osm hodin denně, a pak si můžete užívat volno, ale vyžaduje si to plné pracovní nasazení a hodně-hodně práce. Šikovní a spolehliví zaměstnanci jsou polovinou úspěchu každého podnikatele a každé firmy. Kromě běžných starostí Vám v případě obchodu s ruským trhem přibudou i nové starosti, a to překlad smluv, mailů a jiné dokumentace. Přitom však stačí najít si spolehlivého obchodního partnera, který se o Vaše překlady postará. A tím spolehlivým obchodním partnerem můžeme být my, tak neváhejte a kontaktujte nás. Garantujeme vám, že spolu budeme světoví, stejně jako je světová i ruština!